Login form

Search

Календар

«  July 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Гласање

Како ви се допаѓа веб саитот?
Total of answers: 2

Наши пријатели

 • ВЕБ ДИЗЈАН
   МАИЛ МАРКЕТИНГ


  Statistics


  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0

  За време не студиите на стоматологија како и после нив авторот на оваа веб страна го согледал општото знаењје на просечните граѓани од Република Македонија од областа на стоматологијата које е доста ограничено и површно.

  Дури некој  термини се погрешно разбрани  и тоа стварат  проблеми во кумуникацијата помеѓу клинетот и стоматологот.

  Со ваква комуникација се ствара лоша слика и мислење кон стоматолошките инетрвенции. Како и спрема стоматологијата воопшто , Ако при тоа се додадат непријатните искуства од детстовото тогаш бројот на луѓето кој имат страв од стоматолог е значително голем

  Веб странта е поделена на повеќе делови  веб простор со информации за обичните граѓани  со базични информации  за стоматологијата .И дел за професионалци во кој ке можат да се објавуват стручни трудови од еминенти стручњаци од областа на стоматологијата.

  Ова веб страна е независен медиум  и се надавам во иднина на помош и соработка од  колегите стоматолози и верувам дека ке ја подржат оваа инцијатива и ке  помогнат во развојот на овој медиум .

  Што е Стоматологија ?

  Стоматологија  е гранка на медицината која се занимава со сузбивање, препознавање и отстранување на сите болести на забите, усните и вилиците.

   

  •  Гранки во Стоматологијата

  • ·  Превентивна  стоматологија – превенција на заболувањата на устата, забите и вилиците

  • Конзервативна  стоматологија – санација на заболувањето на тврдата забна  супстанца

  • ·  Парадонтологија - санација на потпорниот апарат на забите

  • ·  Ендодонција – санација на зaболувањето на забната пулпа

  • ·  Стоматолошка протетика – надокнадување на забите и ткивата

  • ·  Максило фацијална хирургија

  • ·  Орална  хирургија

  • ·  Имплантологија

  • ·  Детска  стоматологија

  •  Ортопедија на вилиците - Ортодонција